Care au fost cele mai vizionate 10 filme în cinematografele din România

  • 04 Iunie 2023 16:15
Care au fost cele mai vizionate 10 filme în cinematografele din România

Două filme românești ocupă poziții foarte bune în acest top, transmite playteh.ro.

Pentru prima oară în ultimii 4 ani, românii au venit în număr foarte mare și pentru a vedea două filme românești

De altfel, pare că 2022 a fost și anul în care românii au fost dispuși să cheltuie mult mai mult pe biletele de cinema. Toate cele 10 filme din top având încasări mult mai mari ca cele din anii precedenți. Este și un semn clar că s-a trecut peste efectele pandemiei, iar oamenii și-au reluat obiceiurile de dinainte de această perioadă tristă. 

Mai vedem și că printre cele mai populare filme din România în 2022 sunt și 4 producții cu supereroi. Cu toate acestea, niciunul dintre marile blockbustere Marvel sau DC nu s-au clasat pe locul 1 sau 2.  

Iată cum arată topul celor mai vizionate 10 filme din cinematografele din România în 2022: 

10. Jurassic World: Dominion 

 
Jurassic World: dominion are loc la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc acum - și vânează - alături de oameni din întreaga lume. Acest echilibru fragil va remodela viitorul și va determina, odată pentru totdeauna, dacă ființele umane vor rămâne prădătorii de vârf pe o planetă pe care o împărtășesc acum cu cele mai înfricoșătoare creaturi ale istoriei.
 

9. The Batman 

După doi ani de supraveghere a străzilor orașului ca Batman, aducând frică în inimile criminalilor, cel mai cunoscut personaj al universului DC este înfățișat într-o poveste complet diferită, care scoate la iveală secretele ascunse ale familiilor fondatoare ale orașului Gotham. Când un criminal pe nume Riddler vizează elita orașului cu o serie de intrigi sadice, indiciile îl trimit pe Bruce Wayne într-o investigație în lumea interlopă, unde întâlnește personaje precum Catwoman, Pinguinul/Oswald Cobblepot, Edward Nashton și Carmine Falcone. 

8.  Black Panther: Wakanda Forever

După moartea regelui T'Challa, regina Ramonda, Shuri, M'Baku și Dora Milaje luptă pentru protecția națiunii de intervenția marilor puteri. În vreme ce poporul e gata să depășească pierderea regelui și să îmbrățișeze un nou capitol, eroii wakandezi ajutați de Nakia și Everett Ross fac planurile unui nou drum, mai luminos, pentru Wakanda.

7. Mirciulică 

Mircea, un tânăr de 30 ani din Gherla, pică un examen de magistratură la București și este nevoit să se întoarcă acasă și să locuiască cu părinții lui. Forțat de împrejurări, se angajează la un baron local care deține o firmă de salubritate, dar lucrurile se complică atunci când ajunge să lucreze pentru soția șefului.

6. Doctor Strange in the Multiverse of Madness 

Doctorul Stephen Strange folosește o vrajă interzisă care deschide poarta către Multivers și inclusiv către o versiune alternativă a lui însuși, iar amenințarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar și pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong și Wanda Maximoff.

5. Minions: The Rise of Gru 

Plasat imediat după evenimentele din primul film, de data aceasta în anii 1970, un Gru de 12 ani crește în suburbii. Un fanboy al unui grup de super-răi cunoscut sub numele de Vicious 6, Gru pune la cale un plan pentru a deveni suficient de rău pentru a li se alătura. Când Vicious 6 îl concediază pe liderul lor, legendarul luptător Wild Knuckles, Gru este intervievat pentru a deveni cel mai nou membru al lor. Nu merge prea bine, iar lucrurile se înrăutățesc doar după ce Gru le fură o piatră prețioasă cu ajutorul lui Kevin, Stuart, Bob, Otto și ceilalți Minioni și devine brusc inamicul de moarte al vârfului răului. Pe fugă, Gru și Minioni vor apela la o sursă improbabilă de îndrumare, Wild Knuckles însuși, și vor descoperi că, chiar și băieții răi au nevoie de puțin ajutor de la prietenii lor.

4. Thor: Love and Thunder 

În cel mai nou film din franciză, Thor, Zeul Tunetului își unește puterile cu Regele Valkyrie, Korg și cu fosta sa iubită, devenită între timp noul „Mighty Thor” (Puternicul Thor), pentru a înfrunta un ucigaș galactic cunoscut sub numele de „Gorr the God Butcher” (Gorr Călăul Zeilor), care vrea să anihileze specia zeilor, căutând răzbunare.

3. Top Gun: Maverick

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

2. Avatar: The Way of Water 

Situat la mai bine de un deceniu după evenimentele din primul film, „Avatar: Calea apei” începe să spună povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), necazurile care îi urmăresc, lucrurile pe care sunt dispuși să le facă pentru a se proteja reciproc, bătăliile pe care le duc pentru a rămâne în viață și tragediile pe care le îndură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău