Căpitanul aeronavei care s-a prăbușit în Columbia a fost avertizat că nu are combustibil suficient

  • 02 Decembrie 2016 09:19
Căpitanul aeronavei care s-a prăbușit în Columbia a fost avertizat că nu are combustibil suficient

Potrivit ultimelor informații, căpitanul aeronavei care s-a prăbușit luni în Columbia, în apropiere de orașul Medellín, ucigând aproape o întreagă echipă braziliană de fotbal, a fost avertizat înainte de a decola că nu are în rezervoare suficient combustibil.

Ziarul bolivian „El Deber” subliniază că autoritățile din aviație de pe aeroportul din Santa Cruz, care au verificat planul de zbor al avionului companiei boliviene Lamia, au întrebat piloții dacă au în rezervor combustibil suficient pentru a ajunge în siguranță în Columbia. Documentul oficial sugerează că un membru al echipajului avionului, care a murit în accident, a spus autorităților aeroportuare că pilotul este încrezător că îi va ajunge combustibilul din rezervoare.

În ciuda îngrijorărilor oficialilor aeroportului din Santa Cruz, avionul firmei Lamia a decolat spre Columbia. Cu câțiva km înainte de a ajunge la destinație, pe aeroportul din Medellín, pilotul avionului a anunțat turnul de control că a rămas fără combustibil, după care s-a prăbușit. Bolivia a ridicat licența de operare companiei Lamia și a deschis o anchetă, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău