Cântărețul Nicolae Sulac a fost comemorat la 18 ani de la trecerea în eternitate

  • 08 Aprilie 2021 18:50
Cântărețul Nicolae Sulac a fost comemorat la 18 ani de la trecerea în eternitate

Renumitul cântăreț de muzică populară Nicolae Sulac, Artist al Poporului, cavaler al Ordinului Republicii, laureat al Premiului de Stat, a fost comemorat astăzi la 18 ani de la trecerea sa în eternitate, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, artiști, colegi de scenă, prieteni, admiratori ai regretatului rapsod au depus flori la mormântul său din Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească din capitală.

Solicitat de MOLDPRES, Nicolae Botgros a menționat că Nicolae Sulac a fost ca o icoană a cântecului nostru popular. „Noi, toți artiștii, am mers pe urmele cântecului său. El a rămas în sufletul poporului pentru totdeauna, ca o legendă vie a cântecului popular și nu va fi uitat niciodată. Nicolae Sulac  este mereu sufletele noastre și va trai mulți ani. Ne lipsește foarte mult”, a constatat Nicolae Botgros.

La rândul său, directorul Palatului Național ”Nicolae Sulac”, Andrei Locoman, a afirmat că sunt unele date în calendar care nu se uită niciodată. ”Chiar dacă trăim timpuri în care suntem bulversați de situația pandemică, ne întristăm de pierderea multor oameni dragi, apropiați, nu putem uita că pe data de 8 aprilie, acum 18 ani, părăsea această lume, pe care a iubit-o și a cântat-o ca nimeni altul, Nicolae Sulac. Astăzi, precum și în alți ani, împreună cu maestrul Nicolae Botgros, am mers la mormântul marelui rapsod pentru a-i aduce un omagiu. Și astăzi, ca de fiecare dată când gândurile mi se îndreaptă spre amintirile despre Nicolae Sulac, dar această stare o trăiesc adesea, căci Palatul Național îi poartă numele, am avut clipe de tristețe că Nicolae Sulac s-a retras atât de devreme în culisele veșniciei, că au rămas atâtea cântece neinterpretate și dăruite publicului. Florile recunoștinței și amintirea despre Nicolae Sulac sunt mereu vii”,  a subliniat Andrei Locoman.

Nicolae Sulac s-a născut la 9 septembrie 1936 în satul Sadâc, județul Cahul, în prezent raionul Cantemir.  A fost solist în Capela corală „Doina” (1959-1960), în orchestra Cinematografului Chișinău (1960-1961), în orchestrele de muzică populară „Mugurel” (1961-1965) și „Lăutarii” (1970-1986) ale Filarmonicii din Chișinău. În 1964 i s-a conferit titlul onorific Artist Emerit, iar în 1967 de Artist al Poporului. În 1982 a fost distins cu Premiul de Stat și în 1996 - cu Ordinul Republici. S-a stins din viață la 8 aprilie 2003.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău