Cannes 2023: Chiara Mastroianni, maestră de ceremonii la cea de-a 76-a ediție a festivalului de film

  • 14 Aprilie 2023 16:25
Cannes 2023: Chiara Mastroianni, maestră de ceremonii la cea de-a 76-a ediție a festivalului de film

Actrița Chiara Mastroianni a fost desemnată maestră de ceremonii la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, transmite Agerpres.

Fiica actriței franceze Catherine Deneuve și a actorului italian Marcello Mastroianni va prezenta ceremonia de deschidere, la 16 mai, precum și pe cea de închidere, la 27 mai, au precizat organizatorii. Ea îi urmează actriței franceze Virginie Efira, gazda festivalului de anul trecut.

Prezență obișnuită la Cannes și figură de necontestat a cinematografiei de autor din Franța, Chiara Mastroianni a fost recompensată cu premiul pentru interpretare la secțiunea "Un Certain regard" pentru rolul său din "Chambre 212" de Christophe Honoré, în 2019, la unsprezece ani după ce a făcut parte din juriul competiției dedicate lungmetrajelor.

"Ea reprezintă eleganța, îndrăzneala și inteligența unui cinema deschis către lume", se arată într-un comunicat emis de Brut și France TV, partenerii oficiali ai festivalului, care vor transmite în direct ceremoniile.

Selecția oficială a festivalului a fost anunțată joi, oferind un loc important cinematografiei italiene, cu trei filme în competiție, "Il Sol Dell'Avvenire" de Nanni Moretti, "Rapito" de Marco Bellocchio și "La Chimera" de Alice Rohrwacher.

Cu cinci săptămâni înainte de începerea cursei pentru trofeul Palme d'Or, festivalul urmează să anunțe dacă își va extinde lista sa de filme incluse în competiție, precum și să prezinte componența juriului din care se cunoaște până în prezent doar președintele, regizorul suedez Ruben Östlund, premiat anul trecut cu Palme d'Or pentru "Triangle of Sadness".

În total, 19 filme au fost selecționate în competiția de pe Croazetă, care are putea fi totuși extinsă pentru a cuprinde și lungmetrajul "Killers of the Flower Moon", regizat de Martin Scorsese, ce a fost inclus pentru moment în afara competiției, însă organizatorii și-ar dori ca el să concureze pentru trofeul Palme d'Or.

Șase regizoare se vor afla în cursa pentru câștigarea trofeului Palme d'Or din acest an, numărul lor reprezentând un record în istoria festivalului francez. Totodată, filmul care va deschide festivalul, "Jeanny du Barry" (în afara competiției, cu Johnny Depp în distribuție), este regizat tot de o femeie - franțuzoaica Maiwenn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău