Candidatul noii majorități parlamentare la funcția de premier este Vladimir Golovatiuc

  • 18 Martie 2021 11:23
Candidatul noii majorități parlamentare la funcția de premier este Vladimir Golovatiuc

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, este propunerea noii majorități parlamentare pentru funcția de premier.

Declarația privind constituirea majorității parlamentare în vederea susținerii acestei candidaturi a fost semnată de 53 de deputați de la PSRM, Partidul Șor și afiliații acestuia.

Liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță a anunțat în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului constituirea unei majorități parlamentare și a invitat-o pe președinta Maia Sandu pentru consultări, la ora 12.00, la președinție sau la Parlament.

Amintim că Maia Sandu l-a desemnat marți pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier. Socialiștii au contestat decretul la Curtea Constituțională și au anunțat că vor propune propriul candidat, în cadrul unei majorități parlamentare.

Anterior, deputații PSRM și Șor și-au depus semnăturile pentru formarea unei majorități parlamentare care a propus-o pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier, însă, aceasta a anunțat marți că refuză să mai candideze.

Vladimir Golovatiuc, fost deputat socialist, a fost numit recent ambasador al Republicii Moldova la Moscova, după ce a fost rechemat Andrei Neguță din Federația Rusă, pe fundalul unui scandal de contrabandă cu anabolizante.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău