Candidații în cele patru circumscripții uninominale se pot înregistra de astăzi

  • 21 August 2019 15:30
Candidații în cele patru circumscripții uninominale se pot înregistra de astăzi

Candidații la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50 pot fi desemnați și se pot înregistra începând cu ziua de astăzi, 21 august, transmite IPN.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru a fi înregistrat, candidatul prezintă, alături de documentele prevăzute de cadrul normativ, liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1000 de susținători ce drept de vot din circumscripția uninominală unde intenționează să candideze. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători.

Pentru înregistrarea grupului de inițiativă, candidatul la funcția de deputat în Parlament va depune personal, cel târziu cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor, la consiliul electoral de circumscripție un set de acte, menționate pe pagina CEC. În termen de trei zile de la recepționarea actelor, consiliul electoral de circumscripție electorală uninominală va verifica corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Documentele de înregistrare a candidaților se vor depune la consiliile electorale ale circumscripțiilor uninominale. Datele de contact, locul și timpul pentru recepționarea documentelor pot fi consultate pe pagina web oficială a Comisiei.

Termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este de 30 august inclusiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău