Când va demara procedura de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile parlamentare anticipate

  • 11 Mai 2021 08:00
Când va demara procedura de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile parlamentare anticipate

Miercuri, 12 mai, se va da start procedurii de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent.

Potrivit legislației electorale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

În perioada 12-14 mai, Comisia Electorală Centrală (CEC) urmează să ia o decizie în privința locului și timpului recepționării documentelor necesare pentru înregistrarea candidaților.

Candidații pot fi desemnați de către partide politice și blocuri electorale. Totodată, la scrutin pot participa și candidați independenți, însă aceștia trebuie să prezinte le CEC liste cu semnături în susținerea lor.

Procedura de eliberare a listelor de subscripție, constituire și înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților independenți, precum și alte condiții sunt detaliate în Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat, adoptat vineri, 7 mai, de către CEC.

11 iunie este ultima zi în care partidele, blocurile și candidații independenți pot depune actele necesare la CEC în vederea înregistrării în calitate de concurenți electorali la scrutinul din 11 iulie 2021.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău