Când și cum plătim impozitele

  • 07 Martie 2013 11:14
Când și cum plătim impozitele

Contribuabilii vor putea depune declarații și dări de seamă cu privire la impozitul pe venit aferente anului 2012 până la 1 aprilie inclusiv. Acesta pentru că 31 martie, când expiră termenul fixat, este zi de duminică, nelucrătoare.

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, persoanele fizice au obligația depunerii Declarației cu privire la impozitul pe venit (Forma CET08) dacă lucrează la două sau mai multe locuri de muncă, unde obțin salarii care cumulativ depășesc suma de 25 200 lei pe an. Declarații trebuie să depună și persoanele care au obținut venituri atât sub formă de salariu, cât și din vânzarea proprietății, a căror sumă totală depășește 25 200 lei pe an.

Aceeași obligație o au persoanele care nu au primit salariu, dar au obținut venituri din vânzarea proprietății (case, apartamente, mașini ) sau din darea în chirie a terenurilor agricole. Declarații vor fi prezentate și dacă persoanele fizice își schimbă domiciliul permanent din Republica Moldova în altă țară.

De asemenea, declarația va fi prezentată când contribuabilul solicită, spre restituire, impozitul pe venit achitat în plus.

Mai multe detalii despre impozite, declarație pe venit on-line, dar și ce riscăm dacă nu achităm impozitul pe venit aflați de la Iulia Cernicova, inspector fiscal în cadrul Direcției Impozite direct și Alexandru Ghițman, șef interimar al Centrului de asistență și contact în cadrul Î.S. FiscServInform.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău