Când ar putea fi reluate negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Ultimele discuții, mediate de Turcia, au fost un eșec

  • 18 Iunie 2022 18:46
Când ar putea fi reluate negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Ultimele discuții, mediate de Turcia, au fost un eșec

Ucraina intenționează să reia negocierile de pace cu Rusia până la sfârșitul lui august, după ce va desfășura operațiuni de contraatac, informează sâmbătă dpa, citat de ziare.com

Ucraina se va afla atunci într-o poziție mai bună pentru a negocia, a declarat sâmbătă negociatorul-șef al Kievului, David Arahamia, într-un interviu pentru postul Voice of America.

Forțele militare ucrainene vor întreprinde operațiuni de contraatac în diferite locuri, a declarat Arahamia, fără a oferi mai multe detalii.

În condițiile în care războiul s-a întețit în Ucraina, negocierile de pace au intrat în impas. La sfârșitul lui martie, Kievul a propus organizarea de negocieri la Istanbul, printre alte propuneri, pentru a renunța la statutul de candidat la aderare la NATO în schimbul unor garanții internaționale de securitate.

Însă Rusia cere demilitarizarea țării vecine și vrea ca Ucraina să-i cedeze teritorii, inclusiv regiunile Donețk și Lugansk din estul acestei țări.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău