Cancelaria de Stat se va adresa în instanță în legătură cu absența de la muncă a primarului de Bălți, Renato Usatîi

  • 18 Septembrie 2017 19:54
Cancelaria de Stat se va adresa în instanță în legătură cu absența de la muncă a primarului de Bălți, Renato Usatîi

Oficiul teritorial Bălți al Cancelariei de Stat intenționează să se adreseze în instanța de judecată în legătură cu absența de mai bine de un an la locul de muncă a primarului Renato Usatîi. Declarații în acest sens au fost făcute jurnaliștilor de directorul Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, potrivit INFOTAG.

Potrivit lui Octavian Mahu, Cancelaria de Stat s-a adresat Consiliului municipal Bălți în legătura cu deplasările lui Renato Usatîi, care nu s-a prezentat la serviciu din data 7 septembrie 2016.

„Consiliu Municipal a adoptat o decizie cu privire la delegarea în străinătate a lui Renato Usatîi pe o perioadă de 60 de zile, de la 21 iulie până la 18 septembrie inclusiv, în Federația Rusă, în vizită oficială. Potrivit legislației Republicii Moldova, reprezentanții autorităților publice locale, delegați peste hotarele republicii la stagiare, instruire, specializare și schimb de experiență, trebuie să aibă o invitație personală. Dar în actele primăriei Bălți această invitație nu a fost găsită. Vom merge în instanță, astfel încât aceasta să stabilească legalitatea călătoriei lui Renato Usatîi", a subliniat Mahu.

Anterior, Octavian Mahu a fost viceprimar al municipiului Bălți și a candidat pentru funcția de primar, dar a pierdut alegerile, învingător fiind Renato Usatîi. Ulterior, el a părăsit Partidul Comuniștilor și a aderat la Partidul Democrat, obținând funcția de șef al Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, precizează INFOTAG.

Renato Usatîi, care se ascunde la Moscova de urmărirea penală, a declarat în repetate rânduri că autoritățile încearcă să-l înlăture din funcția de primar al municipiului Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău