Campionatul Mondial de fotbal 2022 | Cvadrupla campioană mondială, Germania, out de la competiție. Spania a trăit periculos, dar merge în optimi alături de Japonia din grupa E

  • 02 Decembrie 2022 08:08
Campionatul Mondial de fotbal 2022 | Cvadrupla campioană mondială, Germania, out de la competiție. Spania a trăit periculos, dar merge în optimi alături de Japonia din grupa E

Naționala de fotbal a Germaniei a părăsit Campionatul Mondial de fotbal încă din faza grupelor, deși s-a impus cu scorul de 4-2 în fața echipei din Costa Rica, în ultimul meci al grupei E a competiției din Qatar.

Victoria Germaniei a venit în urma golurilor marcate de Serge Gnabry (10), Kai Havertz (73, 85) și Niclas Fuellkrug (90+1). Pentru costaricani, renăscuți după catastrofa de la debut (0-7 cu Spania), au înscris Yeltsin Tejeda (58) și Manuel Neuer (70, autogol).

Revelația grupei E a fost naționala Japoniei. După ce au învins Germania în partida lor de debut la acest mondial, niponii au mai reușit o victorie remarcabilă împotriva mult mai titratei selecționate a Spaniei.

Victoria Japoniei a venit în urma golurilor marcate de Ritsu Doan (48) și Ao Tanaka (53), niponii revenind, ca și la meciul cu Germania, după ce au fost conduși prin golul înscris de Alvaro Morata (7).

Rezultatul final de 2-1 pentru Japonia, coroborat cu victoria cu numai 4-2 a Germaniei a dus și naționala Spaniei în optimile de finală ale competiției. Ibericii puteau fi eliminați din competiție, dacă naționala din Costa Rica reușea să mențină ascorul de 2-1 împotriva Germaniei, înregistart în minutul 70 pe tabela de marcaj.

Japonia va întâlni Croația în prima fază eliminatorie a Campionatului Mondial, în timp ce spaniolii vor juca pentru un loc în sferturile de finală cu naționala Marocului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău