Campanie socială | Migrația merită văzută cu alți ochi

  • 16 Decembrie 2016 19:26
Campanie socială | Migrația merită văzută cu alți ochi

„Migrația merită văzută cu alți ochi” este mesajul unei campanii sociale lansate vineri, 16 decembrie, de către Mișcarea Femeilor Migrante și UN Women Moldova,  cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților. Timp de două luni vor fi difuzate spoturi video și vor fi organizate discuții publice la care vor fi prezentate poveștile femeilor migrante și contribuțiile lor, transmite IPN.

Ulziisuren Jamsran, reprezentanta de țară UN Women, a declarat la o conferință de presă că această campanie vine să schimbe percepția și stereotipurile legate de imaginea femeii migrante în societate. Începând cu 16 decembrie și până pe 16 februarie, la televizor, la radio, dar și pe rețele de socializare vor fi difuzate spoturi  care explică fenomenul și le prezintă în calitate de protagoniste pe migrante.

Oficiala a menționat că în societate există diverse stereotipuri legate de fenomenul migrației în rândul femeilor, însă nimeni nu analizează contribuțiile acestor femei la economia țării. Potrivit ei, migrantele din Moldova trimit acasă câte 700 de milioane de lei anual, ceea ce reprezintă o contribuție valoroasă. 50% din banii trimiși acasă sunt pentru necesitățile copiilor și acest fapt denotă că femeile își doresc condiții de viață mai bune pentru familiile lor.

Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora a declarat că în prezent femeile reprezintă 2/3 din diaspora moldovenească. Pe lângă contribuțiile economice pe care le fac, ele în primul rând sunt femei – mame, surori, fiice etc. Percepția despre migrante trebuie să fie una clară și nu doar prin prisma remitențelor, dar și prin faptul că o bună parte dintre ele sunt exemple care trebuie promovate. De asemenea, migrantele trebuie să simtă o deschidere, astfel încât să fie motivate să revină acasă.

Campania socială „Migrația merită văzută cu alți ochi” are loc în cadrul programului UN Women „Promovarea și protejarea drepturilor femeilor lucrătoare migrante”, finanțat de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău