Campanie socială | Migraţia merită văzută cu alţi ochi

  • 16 Decembrie 2016 19:26
Campanie socială | Migraţia merită văzută cu alţi ochi

„Migraţia merită văzută cu alţi ochi” este mesajul unei campanii sociale lansate vineri, 16 decembrie, de către Mişcarea Femeilor Migrante şi UN Women Moldova,  cu ocazia Zilei Internaţionale a Migranţilor. Timp de două luni vor fi difuzate spoturi video şi vor fi organizate discuţii publice la care vor fi prezentate poveştile femeilor migrante şi contribuţiile lor, transmite IPN.

Ulziisuren Jamsran, reprezentanta de ţară UN Women, a declarat la o conferinţă de presă că această campanie vine să schimbe percepţia şi stereotipurile legate de imaginea femeii migrante în societate. Începând cu 16 decembrie şi până pe 16 februarie, la televizor, la radio, dar şi pe reţele de socializare vor fi difuzate spoturi  care explică fenomenul şi le prezintă în calitate de protagoniste pe migrante.

Oficiala a menţionat că în societate există diverse stereotipuri legate de fenomenul migraţiei în rândul femeilor, însă nimeni nu analizează contribuţiile acestor femei la economia ţării. Potrivit ei, migrantele din Moldova trimit acasă câte 700 de milioane de lei anual, ceea ce reprezintă o contribuţie valoroasă. 50% din banii trimişi acasă sunt pentru necesităţile copiilor şi acest fapt denotă că femeile îşi doresc condiţii de viaţă mai bune pentru familiile lor.

Olga Coptu, şefa Biroului pentru Relaţii cu Diaspora a declarat că în prezent femeile reprezintă 2/3 din diaspora moldovenească. Pe lângă contribuţiile economice pe care le fac, ele în primul rând sunt femei – mame, surori, fiice etc. Percepţia despre migrante trebuie să fie una clară şi nu doar prin prisma remitenţelor, dar şi prin faptul că o bună parte dintre ele sunt exemple care trebuie promovate. De asemenea, migrantele trebuie să simtă o deschidere, astfel încât să fie motivate să revină acasă.

Campania socială „Migraţia merită văzută cu alţi ochi” are loc în cadrul programului UN Women „Promovarea şi protejarea drepturilor femeilor lucrătoare migrante”, finanţat de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
20 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:2,1 m/s
Vin
21 °C
Sâm
22 °C
Dum
23 °C
Lun
23 °C
Mar
23 °C

Curs oficial BNM 19 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3739 -0.1752
USD 16.6707 -0.0115
RON 4.1617 -0.0347
UAH 0.6322 -0.0033
RUB 0.2644 -0.0023
Arhivă Radio Chișinău