Camionul cu refugiați MORȚI: Șoferul nu este român

  • 28 August 2015 09:28
Camionul cu refugiați MORȚI: Șoferul nu este român

Solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetățean român așa cum s-a vehiculat inițial, anunță MAE de la București.

Proprietarul camionului in care au murit sufocati zeci de refugiati, nu este român, arata primele informații obținute de Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare. 
 
Astfel, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetățean român asa cum s-a vehiculat initial, iar autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii. 
 
Potrivit informațiilor obținute până la acest moment, niciun cetățean român nu este implicat în incident. 
 
Poliția austriacă continuă cercetările în acest caz. 
 
Aproximativ 50 de refugiați au fost găsiți morți joi într-un camion în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizând că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare, relatează agenția Reuters.
 
Un purtător de cuvânt al ministerului austriac de Interne a confirmat faptul că un camion a fost găsit pe o autostradă parcat în apropierea orașului Pandorf. 
 
''Din păcate, există mulți morți acolo'', a afirmat el, adăugând că nu știe numărul exact al persoanelor decedate, pe care le-a descris drept refugiați.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău