Camera de Comerț va celebra 105 ani de la fondare printr-o ceremonie festivă pe 20 octombrie. Trei expoziții pentru a promova mărfurile autohtone vor fi organizate pe piața din România

  • 03 Octombrie 2023 13:07
Camera de Comerț va celebra 105 ani de la fondare printr-o ceremonie festivă pe 20 octombrie. Trei expoziții pentru a promova mărfurile autohtone vor fi organizate pe piața din România

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei organizează pe 20 octombrie o ședință solemnă la Palatul Republicii. Evenimentul se va desfășura în contextul împlinirii 105 de la fondarea instituții camerale care reprezintă mediul de faceri în dialogul cu autoritățile publice centrale și locale și interesele acestuia în cooperarea internațională, prin intermediul acordurilor de cooperare încheiate cu camere din peste 80 de țări din lume. Despre aceasta a anunțat Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, la o conferință de lansare a campaniei de informare „De 105 ani împreună dezvoltăm afaceri”, transmite IPN.

Sergiu Harea a spus că, în afară de ședință solemnă la care vor participa membrii Camerei de Comerț și Industrie, va fi organizat și un vernisaj al producătorilor autohtoni. Va avea loc un schimb de păreri și experiențe dintre antreprenori din Moldova și de peste hotare pentru ca antreprenorul din Moldova să fie cunoscut în țară și  peste granițele acesteia.

Camera de Comerț va organiza, de asemenea, trei expoziții în România pentru a promova mărfurile autohtone pe piața de peste Prut. Pe 24 octombrie la București va avea loc expoziția Indagra Food, la care vor participa circa 20 de companii autohtone. În perioada 27-29 octombrie, la Baia Mare va avea loc expoziția „Republica Moldova Prezintă”. Tradițional va fi organizată și expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași, în perioada 10-12 noiembrie.

Tot pe parcursul campaniei va fi organizat Forumul de afaceri Moldova-Estonia la care vor fi puși fața în față antreprenorii din Moldova și Estonia pentru a lansa cooperări bilaterale, a atrage investiții și a promova exportul din Moldova în Estonia. La fel, vor fi organizate discuții cu partenerii din Israel ce țin de compartimentul atragerii investițiilor și promovarea exportului în această țară. Instituția camerală va organiza împreună cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare o misiune de afacere a producătorilor autohtoni în Republica India, cu participare la expoziția World Food India 2023.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei a comunicat că toate aceste evenimente urmăresc creșterea competitivității companiilor autohtone, creșterea implicării societății în dezvoltarea economică, astfel încât în țară va fi o economie puternică, care să răspundă provocărilor actuale, inclusiv provocărilor crizei economice regionale și internaționale legate de războiul din Ucraina.

La momentul actual, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei are circa 1200 de membri în toate regiunile țării, inclusiv regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău