Călătorii care vor cumpăra online bilete pentru zboruri pe ruta Iași-Chișinău sau Chișinău-Iași vor avea posibilitate să facă returul cu trenul

  • 07 Iulie 2022 09:02
Călătorii care vor cumpăra online bilete pentru zboruri pe ruta Iași-Chișinău sau Chișinău-Iași vor avea posibilitate să facă returul cu trenul

Călătorii care vor cumpăra online bilete cu avionul pe ruta Iași-Chișinău sau Chișinău-Iași vor avea posibilitate să facă returul cu trenul. Opțiunea va fi lansată începând cu sfârșitul verii și urmează a fi popularizată printr-o campanie de informare a călătorilor, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor de la Chișinău (IDEP).

Noua opțiune de călătorie va fi lansată la propunerea grupului de lucru constituit din reprezentanți ai Căii Ferate din Moldova (CFM), Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT), Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP), Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române TAROM.

Inițiatorii propunerii sunt convinși că această măsură va facilita călătoriile dintre România și Republica Moldova și va impulsiona turismul regional, dar și va contribui la reabilitarea și redresarea post-COVID a acestui sector economic, grav afectat de pandemie.

Pentru a atinge obiectivele propuse, în iunie 2022, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între TAROM, Căile Ferate din Republica Moldova, Aeroportul Internațional Iași, Consiliul Județean Iași, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, într-o ședință ordinară a Consiliului Județean Iași din 27 iunie anul curent. Memorandumul prevede un set de măsuri, care au drept scop valorificarea potențialului rutei feroviare regulate Chișinău - Iași / Iași – Chișinău.

Memorandumul prevede că părțile vor colabora pentru punerea în aplicare a diferitor activități în domeniul proiectelor de finanțare nerambursabilă, colaborare în vederea dezvoltării durabile, pentru a participa în cadrul proiectelor de promovare a turismului regional, de transmitere a bunelor practici, care să ducă la creștere economică, reducerea migrației, dezvoltare durabilă.  

Introducerea biletelor integrate pentru călătorii cu trenul și avionul între Chișinău și Iași vine ca rezultat al activității grupului de lucru CFM-APIT-IDEP creat în septembrie 2021, având drept scop popularizarea rutei feroviare Iași-Chișinău, cu continuare spre Odesa. Relansarea rutei feroviare regulate de două ori pe zi spre/dinspre Iași și Chișinău a îmbunătățit substanțial conectivitatea între aceste două orașe, fapt ce a contribuit la generarea unui număr substanțial de turiști în ambele direcții pentru vizite scurte tip City Break, în special pentru sfârșitul săptămânii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău