Căile Cărții pe drumurile poetului Efim Tarlapan

  • 25 Mai 2012 13:06
Căile Cărții pe drumurile poetului Efim Tarlapan

Întors de la Roma, unde a participat la Festivalul autorilor de maxime, poetul Efim Tarlapan își prezintă la Căile Cărții noutatea cea mai de ultimă oră, volumul bilingv, român-italian

Întors de la Roma, unde a participat la Festivalul autorilor de maxime, poetul Efim Tarlapan își prezintă la Căile Cărții noutatea cea mai de ultimă oră, volumul bilingv, român-italian, Zâmbete de export. A fost unicul maximelist român și trebuia să țină piept unei echipe italiene de autori de asemenea producții.
Dar dialogul autorului emisiunii cu invitatul său e despre tot lungul drumurilor bătute, uneori împreună, alteori mai depsrte unul de altul, dar mereu aproape de masa de scris, față de care Efim Tarlapan (căci lui i se consacră integral emisiunea) a manifestat tot timpul o atitudine serioasă, chiar dacă e parodist, epigramist, fabulist – umorist, cu alte cuvinte. La întrebarea de serviciu a lui Iulian Filip – care e cartea cea mai a lui Efim Tarlapan ? – poetul din Măgurele (Ungheni) a apelat la un răspuns de serviciu: că scrie toată viața o carte. Dar pe urmă și-a luat de seamă și a vorbit deosebit de frumos despre câteva cărți deosebite dintre cărțile multe ce le-a editat.
Iulian Filip a insistat și Efim Tarlapan s-a dat pe mâna gazdei, prezentând ceea ce a citit la Roma, la Festivalul autorilor neolatini de maxime. Îngândurați-vă și încărcați-vă bateriile cu gânduri mai deosebite!
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău