Cadrul legislativ care reglementează alimentația în grădinițe și școli va fi îmbunătățit

  • 23 Decembrie 2016 18:09
Cadrul legislativ care reglementează alimentația în grădinițe și școli va fi îmbunătățit

Parlamentul a decis crearea unei comisii speciale de eficientizare a cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile de învățământ.

Autorul inițiativei, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a comunicat la ultima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă că au fost făcute audieri anterior și în baza lor fracțiunile au propus crearea unei comisii și au delegat reprezentanți, transmite IPN.

Comisia specială va evalua situația în domeniul alimentației în grădinițe și școli, va analiza neregulile și încălcările identificate anterior, va identifica setul de acte care reglementează domeniul și va propune soluții de îmbunătățire. În 90 de zile de la constituire, comisia va reprezenta raportul de activitate.

Problema alimentației copiilor în școli și grădinițe a ajuns în atenția publică în luna noiembrie, după deconspirarea unor scheme de trucare a licitațiilor pentru livrarea alimentelor și mediatizarea unor interceptări ale discuțiilor telefonice între agenții economici câștigători ai tenderelor, responsabili de la direcțiile educație din sectoarele capitalei și administrația instituțiilor de învățământ, din care reieșea că pe mesele copiilor ajungeau alimente neconforme, în unele cazuri chiar și produse alterate, cu termenul de valabilitate depășit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău