Bulgaria expulzează un diplomat rus pentru spionaj

  • 18 Decembrie 2020 16:36
Bulgaria expulzează un diplomat rus pentru spionaj

Ministerul de Externe bulgar i-a acordat vineri unui diplomat rus 72 de ore pentru a părăsi Bulgaria după ce procurorii au stabilit că din 2017 a fost implicat în activități de spionaj în această țară, relatează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al MAE bulgar a declarat că a informat ambasada Rusiei de la Sofia.

Într-un comunicat separat, procurorii au informat că diplomatul rus căuta informații militare sensibile, inclusiv privind numărul de militari americani desfășurați în Bulgaria, stat membru NATO, în timpul exercițiilor militare.

Potrivit agenției bulgare de știri BTA, scopul spionului ar fi fost să transmită informații, care reprezentau secret de stat, serviciului de informații militare de la Moscova. În acest scop, susțin procurorii, cetățeanul rus a intrat în contact cu un cetățean bulgar care are avea acces la respectivele informații clasificate. Cetățeanului bulgar i s-au promis recompense financiare pentru a obține informațiile solicitate, notează BTA.

Ambasada Rusiei la Sofia a precizat vineri că expulzarea de către Bulgaria a unui diplomat rus este lipsită de temei și că Moscova își rezervă dreptul de a răspunde. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău