Bucătarii și personalul auxiliar al cantinelor școlare din Chișinău vor primi un salariu în plus

  • 16 Decembrie 2021 15:40
Bucătarii și personalul auxiliar al cantinelor școlare din Chișinău vor primi un salariu în plus
Foto: Radio Eurpa Liberă

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat acordarea unui salariu de funcție celor 486 de bucătari și personal auxiliar care activează în cantinele instituțiilor municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au susținut astăzi inițiativa prezentată de Adrian Pavaloi, șeful interimar al Direcției generale, educație tineret și sport, prin care s-a solicitat aprobarea oferirea unui ajutor material, sub forma unui salariu de funcție lucrătorilor care activează în cantinele instituțiilor municipale de învățământ. Astfel, toți cei 486 de bucătari și personal auxiliar care muncesc în aceste cantine vor primi un salariu de funcție în calitate de ajutor material, relatează sursa citată.

Potrivit lui Pavaloi, „salariul acestor categorii de angajați este unul mic, iar municipalitatea nu are atribuții legale pentru a majora lefurile”. „În condițiile unui salariu puțin atractiv și unui volum de muncă exagerat de mare, cantinele școlărești se confruntă cu o insuficiență de personal. Din necesarul de 585 de unități de personal, avem acoperite 486”, a specificat oficialul.

Conform datelor furnizate consilierilor municipali, vârsta medie a personalului auxiliar care activează în blocurile alimentare ale instituțiilor municipale de învățământ este de 57 ani. Cel mai mare salariu al acestor angajați este de 3 096 de lei, cel mai mic - de 2 322 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău