Guvernul Filip demisionează, decizie PDM

  • 14 Iunie 2019 17:33
Guvernul Filip demisionează, decizie PDM

La Chișinău, Partidul Democrat a decis să se retragă de la guvernare, prin demisia Guvernului Filip. Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului Național Politic al PDM. Democrații nu recunosc însă legislativul votat de majoritatea parlamentară formată din Partidul Socialiștilor, pro-rus și blocul pro-european, ACUM, relatează Radio Chișinău.

Decizia democraților de a se retrage de la guvernare a venit după mai multe discuții care au avut loc în partid, dar și cu partenerii externi, după cum relatează presa de la Chișinău.  Astfel, prim-ministrul și toți miniștrii  din guvernul Filip urmează să demisioneze începând de astăzi. PD cred că această decizie va rezolva doar parțial blocajul politic de la Chișinău.

Reprezentanții PDM susțin că noul Guvern de la Chișinău nu este unul legal și că cel mai probabil se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate. Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari.

Indiferent ce soluții se vor găsi în continuare, câtă vreme avem în vigoare deciziile Curții Constituționale, Guvernul care se va instala va fi unul ilegal. Din această cauză, cel mai probabil se va ajunge până în final la alegeri anticipate, singura formă în care se poate soluționa criza formată. PDM rămâne deschis dialogului„, a spus Vladimir Cebotari 

 Democrații își îndeamnă susținătorii la calm și susținere pentru a evita violențele.

Amintim că sâmbătă trecută, majoritatea parlamentară formată din PSRM și blocul ACUM a votat-o pe Maia Sandu în fruntea unui nou guvern, decizie anulată aproape imediat de Curtea Constituțională a R. Moldova, controlată de Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc. Timp de aproape o săptămână, la Chișinău, practic au existat două guverne, unul condus de Pavel Filip, reprezentant al Partidului Democrat și altul de Maia Sandu, care n-a avut acces în sediile niciunei instituții de stat. Acestea au fost păzite până acum de forțele de ordine și de oameni aduși organizat de PD.

Noua majoritate parlamentară a anunțat un protest pentru duminică, în Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău