Brazilia lansează primul său satelit pentru monitorizarea regiunii amazoniene

  • 28 Februarie 2021 17:50
Brazilia lansează primul său satelit pentru monitorizarea regiunii amazoniene

Brazilia a lansat în spațiu primul său satelit cu scopul de a monitoriza defrișările din Pădurea Amazoniană, a anunțat duminică Institutul Național de Cercetări Spațiale (INPE), citat de agenția DPA.

Denumit "Amazonia 1", satelitul a fost lansat cu succes spre orbită la ora locală 1:54 (4:54 GMT) de la Centrul Spațial Satish Dhawan din India, se arată într-un comunicat.

Acesta este "primul satelit de observare a Pământului proiectat, integrat, testat și operat în totalitate de Brazilia", potrivit comunicatului.

Amazonia 1 urmează să trimită imagini pentru monitorizarea mediului și a activităților agricole din Brazilia.

Camera cu care satelitul este dotat poate să fotografieze orice locație de pe Pământ la fiecare cinci zile, o caracteristică descrisă de INPE drept "extrem de valoroasă" datorită faptului că nu este întotdeauna garantată obținerea unei imagini clare, neafectată de prezența norilor.

Cu un buget de 44 de milioane de reali (aproximativ 71,4 milioane de euro), proiectul Amazonia 1 a fost în mod repetat expus riscului de reducere a fondurilor, conform site-ului de știri G1.

Cu puțin timp înainte de lansare, INPE a suspendat granturile a peste o sută de oameni de știință, se menționează în raport.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău