Brașov | Peste 30 de participanți la a doua ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România

  • 25 August 2021 14:33
Brașov | Peste 30 de participanți la a doua ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România

Cea de-a doua ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România organizată în acest an s-a deschis miercuri în Piața Sfatului din Brașov, peste 30 de participanți, printre care edituri prestigioase din România, așteptând publicul, până duminică, cu oferte de carte, jocuri educaționale și muzică, transmite Agerpres.

"Având în vedere că este a treia ediție pe care Târgul Gaudeamus o desfășoară în Brașov, a doua ediție anul acesta, putem spune că devine un eveniment cu tradiție în Brașov, putem spune că devine un eveniment de referință pentru brașoveni. (...) Brașovenii pot veni și găsi aici, în inima orașului, cele mai interesante titluri, cele mai bune edituri și cele mai interesante evenimente. Cu siguranță Brașovul este un pol urban care poate și trebuie să devină un punct de referință pentru tot ceea ce înseamnă zona de cultură, indiferent că vorbim despre artă scrisă, vizuală sau de orice fel, iar toate evenimentele de anul acesta arată că ne îndreptăm în acea direcție", a a spus, cu prilejul deschiderii Târgului de Carte Gaudeamus, viceprimarul Flavia Boghiu.

Conform Elenei Vieru, președinte onorific al Târgului Gaudeamus, punctul forte al acestui eveniment este faptul că, "într-un spațiu generos și frumos cum este Piața Sfatului, s-au întâlnit numeroase edituri și se vor întâlni foarte mulți oameni de cultură care vor schimba opinii, vor duce mai departe mesajul și în felul acesta tradiția târgului și rolul cărții în lume este cumva apărat, garantat și dus mai departe".

Peste 30 de titluri de carte vor fi prezentate, începând de joi, 26 august, în cadrul lansărilor de carte organizate în acest an la ediția brașoveană a Târgului Gaudeamus Radio România, în prezența autorilor.

Târgul va fi deschis în perioada 25 - 29 august, zilnic în intervalele orare 9.00 - 14.00 și 16.00 - 21.00, iar accesul publicului va fi permis în funcție de destinația spațiilor care vor găzdui standurile și evenimentele culturale organizate cu prilejul acestei ediții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău