Brad din Carpații României dăruit de Guvernul de la București și roată panoramică, la Târgul de Crăciun din Capitală

  • 03 Decembrie 2018 15:18
Brad din Carpații României dăruit de Guvernul de la București și roată panoramică, la Târgul de Crăciun din Capitală

Pentru Târgul de Crăciun din strada 31 August, ca și în anul trecut, va fi adus un brad din Carpații României, care este un dar din partea Guvernului de la București. Pomul are o înălțime de aproximativ 20 de metri și va fi instalat în preajma Palatului Național „Nicolae Sulac”. O noutate a celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun este roata panoramică, de 20 de metri, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, premierul Pavel Filip a declarat că, și în acest an, la Târgul de Crăciun vor participa peste cinci mii de copii din centre de plasament, din spitale, copii cu dizabilități, din familii social-vulnerabile, inclusiv din stânga Nistrului. Aceștia vor avea acces gratuit la patinoar și carusel.

„În perioada acestor sărbători frumoase, sărbătorile de iarnă, revenim la tradiții, revenim la familii și sărbătorim alături de cei dragi. Și în acest an, la Târgul de Crăciun, veți putea găsi produse făcute manual, produse ale meșterilor populari, dar și bucate tradiționale, aromă de vin fiert, caracteristică târgului de Crăciun”, a comunicat Pavel Filip. Imnul târgului va fi colindului „Acasă de Crăciun”, interpretat de către formația „Brio Sonoris”.

În cadrul târgului, vor fi amplasate două scene – una pentru colective artistice de copii din întreaga țară și una pentru artiștii care vor încinge atmosfera în serile de week-end. Copiii vor putea face turul „orășelului de poveste” cu trenulețul sărbătorilor de iarnă, care va fi un nou element distractiv. Vizitatorii vor putea redescoperi partea spirituală a Crăciunului – în acest an, vizitatorii Târgului de Crăciun vor putea admira Scena Nașterii Domnului, care va fi amplasată în curtea Muzeului de Arte.

Și în acest an, pentru vizitatori va fi amenajată zona de poveste, unde Moș Crăciun îi așteaptă pe cei mici să le asculte poeziile și a le oferi cadouri. Iar în zona de gheață va fi cel cel mai mare patinoar din țară.

Inaugurarea Târgului de Crăciun va avea loc pe 15 decembrie, ora 18.00, iar circulația pe strada 31 august va fi sistată, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin, începând cu 8 decembrie, când vor începe amenajările. Cheltuielile pentru organizarea celei de-a doua ediții a Târgului de Crăciun se ridică la opt milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău