Braconierii ar putea fi sancționați cu ÎNCHISOARE

  • 09 Octombrie 2015 10:59
Braconierii ar putea fi sancționați cu ÎNCHISOARE

Confiscarea armei, a automobilului sau chiar închisoare până la cinci ani ar putea risca persoanele care practică braconajul.

Ministerul Mediului a elaborat și expediat spre aprobare un proiect de lege prin care s-ar putea înăspri pedepsele pentru braconaj. Proiectul prevede modificarea și completarea Codului Penal și a Codului Contravențional al Republicii Moldova, transmite IPN.

Amendamentele propuse la Codul Penal se axează pe revizuirea sancțiunilor sub forma amenzii și închisorii, aplicate pentru vânătoarea neautorizată, revizuirea pedepsei complementare de privare a dreptului de a ocupa anumite funcții și introducerea unor componente noi de infracțiuni comise de persoanele publice care utilizează situația de serviciu în scopul participării la braconaj.

Modificările propuse la Codul Contravențional se axează pe majorarea amenzilor și introducerea pedepsei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții și privarea de dreptul de deținere și portarmă. Documentul prevede competențe noi pentru inspectorul din domeniul protecției mediului, care, odată cu adoptarea proiectului de lege, va putea reține sau confisca corpurile delicte (automobile, ademenitoare interzise) care au servit la încălcarea legii.

.Ministerul Mediului își exprimă speranța că acest proiect va fi susținut deopotrivă de către Guvern și Parlament, astfel încât fauna sălbatică să nu mai constituie apanajul braconierilor, iar statul să-și poată proteja patrimoniul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău