Boris Johnson va contesta o datorie în valoare de 535 de lire sterline

  • 13 Mai 2021 13:14
Boris Johnson va contesta o datorie în valoare de 535 de lire sterline

Premierul britanic Boris Johnson va contesta o datorie în valoare de 535 de lire sterline (624 de euro), pe care în luna octombrie un tribunal l-a condamnat să o plătească, a anunțat joi Downing Street, potrivit AFP, citat de Agerpres.

''Va fi depus un recurs pentru a cere o ordonanță care să vizeze anularea deciziei, radierea plângerii și declararea acesteia drept total neîntemeiată'', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al premierului britanic.

Publicația Daily Mail a scris joi că Boris Johnson datorează suma respectivă unei femei obsedate de teorii ale conspirației care îl acuză pe șeful guvernului de ''defăimări repetate''.

Femeia lansează constant proceduri judiciare împotriva diverselor instituții și le trimite copii ale plângerilor sale Reginei, parlamentului britanic și postului de radio și televiziune BBC.

În contextul în care liderul conservator este vizat de o serie de acuzații în legătură cu integritatea sa, revista satirică Private Eye a dezvăluit existența acestei decizii a instanței datând din 26 octombrie 2020, găsită într-o bază de date online a tribunalelor civile din Anglia și Țara Galilor.

Consultată de AFP, hotărârea justiției nu oferă detalii despre felul datoriei sau identitatea creditorului. În schimb, decizia îl menționează clar ca debitor pe Boris Johnson, înregistrat cu celebra adresă Downing Street 10, reședința premierilor britanici începând din 1735. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău