Bogdan Aurescu: România va oferi suport Republicii Moldova în completarea chestionarului cu privire la cererea de aderare la UE

  • 11 Aprilie 2022 13:49
Bogdan Aurescu: România va oferi suport Republicii Moldova în completarea chestionarului cu privire la cererea de aderare la UE

România va oferi suport pentru Republica Moldova în completarea chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea Republicii Moldova de aderare la UE, a declarat ministrul român de Externe Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniștrilor de externe din statele membre ale UE, Consiliul Afaceri Externe, care se desfășoară la Luxemburg.

El a declarat că România va susține toate aceste țări, R. Moldova, Ucraina și Georgia, în parcursul lor european:

„Cred că acest pas de transmitere a chestionarului către Republica Moldova, dar și către Georgia este un pas important înainte în procesul de accedere la Uniunea Europeană. Am discutat săptămâna trecută la Berlin cu colegul meu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, care a cerut sprijin în completarea acestui chestionar și România este desigur dispusă să extindă acest ajutor.

După cum bine știți, România este un susținător foarte ferm a perspectivei europene al Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei. Și noi vom acorda asistență în acest proces. Este important ca răspunsurile pentru aceste chestionare să fie făcute cât mai devreme, dar nu putem spune care este termenul limită pentru acest proces(…)

România este un susținător puternic al accesiunii celor trei țări. Sunt foarte bucuros  că Republica Moldova, și Georgia vor primi astăzi aceste chestionare. Mă voi întâlni astăzi cu colegul meu Nicu Popescu și vom discuta ce fel de asistență putem oferi din punct de vedere tehnic”, a declarat ministrul de Externe al României. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău