VIDEO | Bogdan Aurescu, la Chișinău: Sprijinul oferit pentru cetățenii R.Moldova este pe mai multe direcții

  • 30 Aprilie 2020 13:38
VIDEO | Bogdan Aurescu, la Chișinău: Sprijinul oferit pentru cetățenii R.Moldova este pe mai multe direcții

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu a declarat, la Chișinău, că sprijinul oferit pentru cetățenii R. Moldova este pe mai multe direcții. La spitalul Clinic Republican de la Chișinău, unde este prezentată echipa medicală formată din 52 de persoane, șeful diplomației de la București a exprimat solidaritatea față de R. Moldova.

"Suntem deplin solidari cu toți cetățenii R. Moldova, de aceea sunt onorat să însoțesc astăzi la Chișinău misiunea medicală a României. Este o echipă complexă din 52 de persoane: 41 medici și 11 paramedici.

"Suntem alături de dumneavoastră atât cu sufletul, cât și fizic. Guvernul României urmează să decidă un sprijin substanțial din R. Moldova: 500 de mii de măști, 50 de mii de combinezoane și medicamente".

Diplomatul a mai spus că România va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor Republicii Moldova, fără a avea anumite interese. El a exprimat susținerea României pentru parcursul european al R. Moldova.

La rândul său, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că gestul de astăzi făcut de poporul român e apreciabil și de valoare înaltă.

"Această activitate vine de la inimă la inimă, pentru a consolida sistemul de sănătate și pentru a salva vieți omenești". Ea a mulțumit României pentru proiectele pe care le-a dezvoltat în Republica Moldova, iar pe medici i-a numit eroi din prima linie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău