BNM a stabilit topul băncilor de importanță sistemică pentru stat

  • 10 Aprilie 2023 17:04
BNM a stabilit topul băncilor de importanță sistemică pentru stat

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a stabilit băncile care sunt societăți de importanță sistemică, pornind de la situația din 31 decembrie 2022. Este vorba despre BC „MAIB” SA, BC „Moldindconbank” SA, BC „Victoriabank” SA și OTP Bank SA, transmite IPN.

În același timp au fost stabilite și ratele amortizorului aferent societății de importanță sistemică (amortizorul O-SII), pentru băncile identificate ca societăți de tip O-SII din Republica Moldova. S-a stabilit 1,5% pentru BC „MAIB” SA, 1% pentru BC „Moldindconbank” SA, 1% pentru BC „Victoriabank” SA și 0,5% pentru OTP Bank SA.

„Decizia a fost luată în baza analizelor și studiilor efectuate de BNM, care au ca scop identificarea băncilor care sunt societăți de importanță sistemică din Republica Moldova și limitarea impactului sistemic. Frecvența revizuirii ratei amortizorului O-SII este anuală”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Hotărârea Comitetului executiv al BNM cu privire la stabilirea băncilor care sunt societăți de importanță sistemică din Republica Moldova și a amortizorului O-SII intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău