ELECTORALA 2019| Blocul ”ACUM” se obligă să restabilească relațiile R. Moldova cu UE

  • 05 Februarie 2019 10:32
ELECTORALA 2019| Blocul ”ACUM” se obligă să restabilească relațiile R. Moldova cu UE

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS se obligă să restabilească relațiile R. Moldova cu Uniunea Europeană și să obțină asistența financiară suspendată, în primele trei luni de guvernare. Integrarea europeană a R. Moldova este angajamentul primordial al blocului ACUM, au declarat reprezentanții acestuia într-o conferință de presă.

Ei au declarat că își asumă implementarea angajamentelor din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Membrii blocului susțin că vor depune eforturi pentru a avansa procesul de integrare europeană, astfel ca până în 2023 să îndeplinească toate condițiile din perspectiva celor două criterii majore de aderare: prin instituții democratice și economie de piață funcțională.

Candidații ACUM au mai promis că vor construi un sistem bancar sigur și vor crește productivitatea producătorilor moldoveni, vor elimina monopolurilor și angajamentele de cartel.

Membrii ACUM au criticat actuala guvernare, care ar fi îndepărtat de R. Moldova de Uniunea Europeană și ar fi  lipsit cetățenii de asistență financiară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău