BioNTech va începe construcția unei fabrici de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Africa la mijlocul anului 2022

  • 26 Octombrie 2021 16:52
BioNTech va începe construcția unei fabrici de vaccinuri pe bază de ARN mesager în Africa la mijlocul anului 2022

BioNTech a anunțat marți că a semnat un acord guvernul din Rwanda și Institutul Pasteur de Dakar din Senegal pentru construirea primei fabrici de vaccin pe bază ARN mesager din Africa începând de la mijlocul anului 2022, pentru a ajuta continentul să mișoreze inechitățile sanitare comparativ cu alte regiuni ale lumii, relatează Reuters, potrivit HotNews.ro.

BioNTech, care a dezvoltat cele mai utilizate vaccinuri anti-COVID-19 din lumea occidentală împreună cu partenerul Pfizer, va construi inițial o linie de producție cu o capacitate anuală de 50 de milioane de doze, care ar putea fi folosită și pentru vaccinurile anti-COVID-19, se arată într-un comunicat, potrivit sursei citate.
 
Cu toate acestea, partenerii pot decide să facă vaccinuri cu ARNm împotriva altor boli, cum ar fi malaria sau tuberculoza, în funcție de progresele viitoare de dezvoltare și de nevoile medicale, a spus un purtător de cuvânt al companiei.
 
Aceasta va fi ramificată într-o rețea de producție mai largă, producând câteva sute de milioane de doze de vaccin ARNm pe an, cu scopul de a transfera proprietatea și know-how-ul către partenerii de pe continent, a adăugat firma de biotehnologie.
 
„Obiectivul nostru este să dezvoltăm vaccinuri în Uniunea Africană și să stabilim capacități durabile de producție de vaccinuri pentru a îmbunătăți în comun asistența medicală în Africa”, a declarat directorul executiv al BioNTech, Ugur Sahin.
 
Proiectul marchează o încercare pe termen mai lung de a evita repetarea inegalităților în domeniul sănătății aduse în prim-plan de pandemia de coronavirus.
 
Vorbind la o conferință de presă în capitala Rwandei, Kigali, comisarul Uniunii Europene pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, a spus că amplasamentul inițial va fi construit în Rwanda.
 
Anunțurile adaugă detalii la planurile - dezvăluite de BioNTech în august - de a construi site-uri de producție a vaccinurilor împotriva malariei și tuberculozei în Rwanda și Senegal.
 
BioNTech a adăugat marți că Institutul Pasteur de Dakar din Rwanda și Senegal vor construi instalații pentru etapele finale de producție și îmbuteliere într-un proces cunoscut sub numele de umplere și finisare, în paralel cu activitățile de construcție BioNTechs.
Grupul german a spus că a avut, de asemenea, discuții cu Institutul Biovac din Africa de Sud despre extinderea parteneriatului lor de producție actual.
 
BioNTech și Pfizer au încheiat în iulie un acord pentru ca Biovac să umple și să finalizeze peste 100 de milioane de doze pe an din vaccinul lor COVID-19 pentru Africa, bazat pe substanța activă importată.
 
Tot în iulie, a spus că va încerca să dezvolte un vaccin pentru boala malariei, transmisă de țânțari, urmărind producția în Africa.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău