BILD | „Kremlinul a investit 11 453 000 milioane de euro pentru a-l face pe socialistul Igor Dodon noul președinte al R.Moldova și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”

  • 24 Iunie 2021 16:12
BILD | „Kremlinul a investit 11 453 000 milioane de euro pentru a-l face pe socialistul Igor Dodon noul președinte al R.Moldova și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”

„Kremlinul a investit 11 453 000 milioane de euro, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, pentru a-l face pe socialistul Igor Dodon noul președinte al Moldovei, ceea ce nu s-a întâmplat, și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală”. Asta scrie ziarul german BILD, care menționează că a intrat în posesia unor documente care conțin date ce probează aceste lucruri. Un document intern al Ministerului de Interne german (IMC) disponibil pentru BILD afirmă că „activitățile actuale” din Rusia reprezintă „o amenințare serioasă”. În documentul obținut de BILD se menționează că Rusia „fură în prezent date sensibile pentru a desfășura „operațiuni de influență și campanii de dezinformare” înainte de alegerile din 26 septembrie din Germania. Ziarul scrie despre scenariile autorităților de la Kremlin în susținerea lui Dodon în contextul în care acestea ar putea fi folosite de Rusia și în alegerile federale care urmează să aibă loc în Germania, transmite Ziarul de Gardă.

ZdG a solicitat un comentariu de la reprezentanții socialiștilor, dar și de la liderul PSRM, Igor Dodon, pe marginea informațiilor publicate de ziarul german BILD, însă până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Kremlinul a investit în total 11,453 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al Moldovei

BILD scrie că documentele exclusive obținute de ei cuantifică cheltuielile planificate ale Rusiei pentru a influența alegerile din Moldova, menționând că Kremlinul a investit în total 11,453 milioane de euro pentru a-l face pe Igor Dodon noul președinte al Moldovei și pentru a-și consolida influența în Europa Centrală.

Patru milioane dintre acestea erau destinate ca mită pentru „candidații prietenoși” care trebuiau să implementeze politicile Kremlinului în Moldova după alegeri, 528.000 de euro urmau să meargă la „proiecte media” de propagandă, 393.000 de euro observatorilor electorali străini care au dat țării „ o „alegere” curată și jumătate de milion de euro au fost alocate pentru „procesarea rezultatelor de către Comisia Electorală” – ultimul as din mâneca Kremlinului, dacă ar fi înțeles că propriul candidat urma să piardă alegerile.

Citiți continuarea pe ZdG.MD

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău