Big Brother e cu ochii pe noi (Ziarul Național)

  • 16 Octombrie 2014 09:55
Big Brother e cu ochii pe noi (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 16 OCTOMBRIE 2014

Ziarul de Gardă relevă într-o investigație că peste 170 de persoane care candidează pe listele unor partide la parlamentare au diverse probleme cu legea -  Printre ei, doi condamnați la închisoare cu suspendare precizează președintele Comisiei Electorale Centrale. Inculpați care, înainte de a ajunge în Parlament, riscă să treacă prin pușcărie, indivizi al căror nume figurează în dosare penale sau care au fost prinși cu mită, iar ulterior, condamnați la amendă, persoane controversate, implicate de-a lungul timpului în diverse scandaluri sau tranzacții dubioase, traseiști politici, care timp de câțiva ani au schimbat câteva partide doar pentru a fi la putere, sunt doar câțiva dintre cei care vor să devină deputați după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Ziarul de Gardă mai publică un subiect despre tinerii care fug de războiul din Ucraina, care provocat moartea unui număr mare de oameni, a distrus familii, a ars case. Nu condițiile rele de trai, lipsa unui loc de muncă, discriminarea sau tot felul de neajunsuri i-au alungat pe acești tineri din țară, ci Războiul dintre Estul și Vestul Ucrainei, subliniază publicația.

Ucraina, un exemplu pentru Republica Moldova, titrează Evenimentul Zilei. Potrivit publicației, țara vecină a devansat mult Moldova în ultimul an – ziarul face referire la adoptarea Legii Lustrației, dorința declarată de a adera nu doar la UE ci și la NATO.

Big Brother e cu ochii pe noi, scrie comentatorul Victor Ciobanu în Ziarul Național. El compară subiectul cărții 1984 a lui George Orwell cu situația actuală. Autorul face referire la comunicatul Ministerului rus de Externe, care califică drept cenzură politică decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de a impune sancțiuni împotriva posturilor de televiziune care retransmit canale rusești. Asta e chiar bună! - exclamă autorul.  ”Cu toată gașca ei de Kiseliovi și canale controlate/cenzurate de stat, iată că vine să ne dea lecții. Potrivit comentatorului nu este ceva surprinzător. Dacă e să urmărim știrile lor, gândurile te duc la romanul lui George Orwell. Găsim aceeași Nouvorbă, aceeași Dublăgândire (Războiul este Pace), aceleași texte (scrise de mașină) se reproduc la toate canalele tv”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău