Biblioteca Națională a inițiat Campania Națională ”Citim cu voce tare împreună”

  • 03 Februarie 2021 17:04
Biblioteca Națională a inițiat Campania Națională ”Citim cu voce tare împreună”

Biblioteca Națională, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, a desfășurat astăzi Campania Națională „Citim cu voce tare împreună”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul instituției, Elena Pintilei a afirmat că evenimentul a fost prilejuit de consemnarea Zilei Internaționale a Cititului Împreună” (ZICI). Potrivit sursei citate, Campania națională „Citim cu voce tare împreună” a reunit copii, tineri și adulți pentru a celebra puterea cuvintelor și pentru a crea comunități care susțin dreptul la citit ca fiind un drept universal.

”Îndemnând părinții și pe orice adult să stea lângă copii și să le citească, creatorii acestei zile nu numai că promovează lectura, dar o transformă într-un act social. Este ocazia de a împărtăși poate cea mai frumoasă activitate de pe această lume”, a specificat directorul instituției.

În cadrul campaniei, au avut loc mai multe evenimente online: „Lecturi fără limite”,  prezentarea manualului practic „Biblioteconomie și Științe ale Informării” ș.a. La acesta din urmă au participat autorii și coordonatorii manualului practic, care sunt deschiși aprecierilor, dar în deosebi ulterioarelor sugestii și propuneri de îmbunătățire.

Acțiuni similare au fost organizate în mai multe biblioteci publice din țară.

Ziua Internațională a Cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni anual.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău