Bază militară rusă în flăcări după un atac cu drone ucrainene, două avioane au luat foc

  • 30 August 2023 08:58
Bază militară rusă în flăcări după un atac cu drone ucrainene, două avioane au luat foc

Dronele ucrainene au vizat Rusia în atacuri desfășurate peste noapte care au distrus avioane militare și au perturbat traficul aerian, au declarat oficialii ruși miercuri dimineață, relatează Reuters.

Atacuri ale avioanelor fără pilot ucrainene au fost raportate în regiunile Pskov, Briansk, Kaluga, Orlov și Riazan, precum și în peninsula Crimeea ocupată de Rusia, au declarat oficialii ruși, scrie Digi24.

Ucraina și-a intensificat războiul dronelor în ultimele luni, lovind deseori ținte pe teritoriul Rusiei, în paralel cu o ofensivă terestră care întâmpină o rezistență puternică pe liniile de front din sud și est.

Cel mai semnificativ atac pare să fi fost în Pskov, la aproximativ 660 km nord de frontiera ucraineană, în apropiere de granițele cu Estonia și Letonia, unde oficialii ruși au declarat că patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate.

Agenția de știri TASS, care citează serviciile de urgență, a relatat că patru avioane de transport Il-76, pe care armata rusă s-a bazat mult timp, au fost avariate pe aerodromul militar. Două dintre avioane "au fost cuprinse de flăcări", a adăugat agenția.

Imagini publicate de guvernatorul din Pskov pe aplicația de mesagerie Telegram arată fumul care se ridică dintr-un incendiu mare, în timp ce se aud sirene și o explozie. Alte postări pe canalele Telegram au arătat sisteme antiaeriene în acțiune în jurul orașului, care se află la doar 32 km est de granița cu Estonia.

"Potrivit evaluărilor inițiale, nu s-a întâmplat nimic grav, dar este greu de determinat acest lucru pe timp de noapte. Dacă totul este în ordine, aeroportul își va relua operațiunile normale joi", a scris guvernatorul Mihail Vedernikov pe Telegram, adăugând că nu s-au înregistrat răniți.

Pe de altă parte, oficiali militari și din domeniul apărării din Rusia au declarat că trei drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunii sudice Briansk, una deasupra regiunii centrale Orlov și una deasupra regiunii Riazan, la sud de Moscova. Spațiul aerian din jurul aeroportului Vnukovo din Moscova a fost închis pentru scurt timp, a relatat TASS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău