Barometrul Opiniei Publice scoate în evidență numărul mare de moldoveni indeciși, cu doar două săptămâni înainte de alegerile parlamentare

  • 07 Februarie 2019 13:55
Barometrul Opiniei Publice scoate în evidență numărul mare de moldoveni indeciși, cu doar două săptămâni înainte de alegerile parlamentare

Barometrul de opinie publică, dat publicității astăzi, 7 februarie, arată că 20% din respondenți ar vota pentru Partidul Socialiștilor la alegerile parlamentare din 24 februarie. Alți 11,7% ar opta pentru Blocul ACUM „Platforma Da și Pas”, urmat de Partidul Democrat cu 9%.

Potrivit datelor barometrului de opinie publică, Partidul Politic Șor ar fi votat de 2,7 % dintre cetățeni, în timp ce Partidul Nostru ar acumula 1, 3%. În cadrul aceluiași sondaj, 34,5 la sută dintre cetățeni nu știu cu ce partid politic vor vota. 

Cetățenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon (32,8%), Zinaida Greceanîi (20,7%), Ilan Șor (16,9%), Pavel Filip (16,1%), urmat de Vladimir Plahotniuc (15,5%), care se află aproape la egalitate cu Maia Sandu (14,8%) și Andrei Năstase (14,5%). 

74 la sută dintre respondenți consideră că Republica Moldova merge într-o direcție greșită. Aproape 60 la sută dintre respondenți declară că sunt îngrijorați de viitorul copiilor, circa 50 la sută își fac griji pentru prețurile din R. Moldova. Oamenii se mai arată preocupați de sărăcie, șomaj și corupție.

Întrebați ce ar trebui să se întâmple pentru a îmbunătăți situația social-economică din țară, majoritatea respondenților cred că ar trebui să fie combătură corupția și să fie schimbată conducerea țării.

Peste 70 la sută dintre respondenți au încredere în biserică, puțin sub 40 la sută dintre participanții la sondaj au încredere în primărie și mai puțin au încredere în poliție. Cea mai puțină încredere, cetățenii o au în Parlament, astfel încât circa 10% spun că au oarecare încredere în instituția legislativului. 

Barometrul de opinie publică, prezentat de Institutul de Politici Publice, a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1224 de persoane, cu o marjă de eroare de 3 %.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău