Barack Obama, despre Lionel Messi: Până și geniile lucreză cu alți oameni

  • 29 Mai 2019 11:25
Barack Obama, despre Lionel Messi: Până și geniile lucreză cu alți oameni

Lionel Messi (31 de ani) se pregătește de un nou turneu final alături de echipa națională a Argentinei, iar vedeta lui FC Barceona a primit încurajări din partea lui Barack Obama, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, scrie Mediafax.ro

Naționala lui Messi a ajuns până în fazele superioare ale turneelor finale din ultimii ani, însă nu a reușit să-și treacă în cont niciun trofeu. Vinovat pentru această situație a fost văzut de multe ori chiar Lionel Messi.

Prezent într-o conferință la Bogota, Barack Obama crede că eșecurile din ultima vreme ale Argentinei provin din faptul că "Pumele" nu joacă precum o echipă.

"Inclusiv oamenii care sunt considerați genii lucrează cu alți oameni pentru a-și dezvolta stilul. Deși îl are în echipă pe minunatul Messi, Argentina are probleme să câștige Campionatul Mondial. Sfatul meu pentru cei tineri este că trebuie să-și dea seama că sunt foarte puțini cei care reușesc să atingă lucruri mărețe pe cont propriu", a declarat Obama, potrivit fotmob.com.

În ciuda faptului că Lionel Messi a marcat 65 de goluri pentru țara sa în cele 129 de partide în care a fost folosit, decarul nu a câștigat niciun trofeu alături de prima echipă. Cu el în teren, Argentina a pierdut dramatic în trei finale, cea mai importantă la Campionatul Mondial din 2014, contra Germaniei, scor 0-1, după prelungiri. Au urmat apoi cele dou ediții din Copa America, în 2014 și 2016, când Chile a învins-o la penalty-uri în ultimul act. În urma ratării acestor trofee, Messi, coechipierii și staff-ul tehnic au primit numeroase critici din partea fanilor naționalei.

După Campionatul Mondial din Rusia, cvintuplul câștigător al Balonul de Aur a luat o pauză mai lungă de la echipa națională, el revenind pe teren la amicalul cu Venezuela, din luna martie, scor 1-3. Messi va fi pe teren la ediția din acest an a Copei America, acolo unde Argentina se află în grupa B, alături de Paraguay, Columbia și Qatar.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău