Banii publici sunt gestionați prost. Autoritățile nu întreprind nicio acțiune

  • 04 Martie 2014 14:17
Banii publici sunt gestionați prost. Autoritățile nu întreprind nicio acțiune

Rapoartele de audit ale Curții de Conturi în privința unor instituții denotă o înrăutățire a modului de gestionare a banilor publici.

Autoritățile nu întreprind însă nicio acțiune pentru a schimba lucrurile, consideră analiștii de la Expert-Grup, care au prezentat astăzi o analiză a modului în care sunt verificate ilegalitățile depistate de Curte. 

Rapoartele de audit a autorităților locale din raionul Cantemir și Nisporeni relevă o înrăutățire în ceea ce privește gestionarea banilor publici în comparație cu auditul efectuat în anii 2007-2008, a declarat expertul Tatiana Savva. Ea a precizat că cele mai mari probleme rămân legate de procesul de achiziții, utilizarea banilor pentru realizarea investițiilor capitale, etc.

În același timp, expertul Dumitru Budeanschi a precizat că rapoartele Curții de Conturi nu sunt luate în seamă de către  autorități.

Raportul elaborat de Expert-Grup mai relevă deficiențe în ce privește utilizarea banilor din Fondul de rezervă, procedurile de achiziții și atitudinea administrațiilor locale față de recomandările Curți ide Conturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău