Banca Națională a pus în circulație o monedă în cinstea lui Mihai Dolgan

  • 20 Mai 2022 10:53
Banca Națională a pus în circulație o monedă în cinstea lui Mihai Dolgan

Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus de astăzi în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă consacrată aniversării a 80-a de la nașterea lui Mihai Dolgan - compozitor, instrumentist, interpret de muzică ușoară, fondator al formației legendare „Noroc” (1967), conducător al ansamblului vocal – instrumental „Contemporanul” (1974), laureat al numeroaselor premii naționale și internaționale, „Artist Emerit”, „Artist al Poporului”, deținător al „Ordinului Republicii”, transmite MOLDPRES.

Moneda din argint are valoarea nominală de 50 lei, un tiraj de 500 unități și va completa seria „Personalități”, scrie MOLDPRES.

„Publicul și profesioniștii din lumea muzicii i-au apreciat talentul, spiritul inovator și viziunea artistică neordinară. Iar înregistrările devenite astăzi documentare, de fapt, reînvie impresii și sentimente mereu  actuale în viața noastră, indiferent de generație. Ne dorim, ca moneda comemorativă consacrată lui Mihai Dolgan să ajungă în rândul numismaților și altor consumatori de artă monetară  - ca o valoare numismatică, dar și ca un îndemn de a descoperi și a redescoperi creația celebrului muzician”, afirmă guvernatorul BNM, Octavian Armașu, cu ocazia lansării monedei.

Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău