Avocatul poporului s-a autosesizat în urma celor două accidente soldate cu 6 morți

  • 23 Octombrie 2023 19:21
Avocatul poporului s-a autosesizat în urma celor două accidente soldate cu 6 morți

Avocatul poporului, Ceslav Panico, s-a autosesizat ca urmare a celor două accidente grave, de vineri la Bahmut și sâmbătă lângă aeroport, care au dus la decesul a șase persoane, printre care și un copil de câteva luni. Ombudsmanul precizează că va monitoriza și modul de desfășurare a anchetelor, transmite IPN.


„În cadrul investigării vor fi examinate și analizate acțiunile sau inacțiunile autorităților care au dus sau care au contribuit la producerea accidentelor, inclusiv acțiunile sau inacțiunile autorităților care ar fi putut preveni producerea acestor accidente, precum și cauzele producerii accidentelor”, se menționează într-un comunicat de presă.

Accidentul de la Bahmut, raionul Călărași, s-a produs vineri seara, după ce automobilul condus de procuror a lovit violent o căruță. Ca urmare, a murit un copil de câteva luni, părinții fetiței și bunica ei. Bunicul și a doua nepoțică, în vârstă de 4 ani, au fost internați în stare gravă la spital. Acuzatorul de stat a fost plasat în arest.

Cel de-al doilea accident grav s-a produs sâmbătă lângă Aeroportul Internațional Chișinău. Un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică se deplasa de pe drumul de ieșire dinspre aeroport, iar la intersecție cu bulevardul Dacia s-a ciocnit cu o motocicletă. În urma impactului, motocicleta a luat foc, iar șoferul și pasagera sa au murit pe loc. Polițistul care conducea automobilul a fost plasat în arest preventiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău