Avocatul lui Vlad Plahotniuc susține că nu are acces la dosarul din Rusia privind tentativa de asasinare a lui Renato Usatîi. Ce spune despre celelalte două dosare

  • 11 Septembrie 13:17
Avocatul lui Vlad Plahotniuc susține că nu are acces la dosarul din Rusia privind tentativa de asasinare a lui Renato Usatîi. Ce spune despre celelalte două dosare

Avocatul fostului preşedinte al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în Rusia, Daria Konstantinova, susţine că nu are acces la materialele cauzei penale a clientului său. Potrivit agenţiei INFOTAG, ziarul "Kommersant" scrie că avocata a cerut prin instanţă acces la materialele dosarului penal împotriva lui Plahotniuc în care acesta este acuzat de pregătirea asasinării liderului "Partidului Nostru", Renato Usatîi.

„Anchetatorul Comitetului de Investigaţii al Rusiei (CIR), Denis Gherasimov, refuză de trei luni să prezinte materialele anchetei şi nu acceptă prezenţa avocatului la acţiunile de anchetă. În acelaşi timp, la departamentul de investigaţii al MAI al Rusiei, care se ocupă de alte două cauze ale lui Plahotniuc - privind traficul de droguri şi retragerea mijloacelor financiare din Rusia - nu apar probleme referitor la acces", a spus avocatul.
Ea mai susține că a încheiat un contract cu clientul său pe 25 iulie 2019 (la o lună şi jumătate după ce acesta a fugit din Moldova - n.r.). Ulterior, Daria Konstantinova  a trimis anchetatorului o notificare cu privire la implicarea ei în acest dosar în calitate de avocat al lui Plahotniuc.

"Însă Denis Gherasimov, care de doi ani instrumentează dosarul lui Plahotniuc privind organizarea asasinării lui Renato Usatii, refuză în continuare să-i ofere avocatului acces la dosar", a menţionat Konstantinova.

Ea a depus o plângere la Judecătoria Basmannîi din Moscova. Avocata consideră că decizia anchetatorului este ilegală, "încălcând în mod grosolan normele Codului de procedură penală, dreptul constituţional al cetăţeanului la apărare, precum şi ignorând prevederile art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la asistenţă juridică calificată)".

Data examinării plângerii în instanţă nu a fost încă stabilită. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
12,12 °C
cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,6 m/s
Sun
14 °C
Mon
17 °C
Tue
16 °C
Wed
16 °C
Thu
13 °C

Curs oficial BNM 22 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0000
USD 17.6396 -0.0000
RON 4.1166 -0.0000
UAH 0.7178 -0.0000
RUB 0.2751 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău