Avocatul lui Andrei Tranga a anunțat când magistrații vor pronunța decizia după ședința de astăzi în dosarul deschis pe numele omului de afaceri

  • 23 Mai 2019 15:48
Avocatul lui Andrei Tranga a anunțat când magistrații vor pronunța decizia după ședința de astăzi în dosarul deschis pe numele omului de afaceri Mold-street.com

Judecătoria Chișinău a amânat până seara (până la ora 17.20) pronunțarea unei decizii în dosarul omului de afaceri Andrei Tranga, deținătorul rețelei de restaurante Andy's Pizza și La plăcinte. Anunțul a fost făcut de avocatul său, Ion Dron.

Potrivit agenției INFOTAG, joi, Tranga a fost scos din clădirea instanței de judecată, fiind înconjurat de o duzină de ofițeri ai Serviciului de Informații și Securitate. El a reușit să strige că "toate acuzațiile împotriva mea sunt false!".

Ion Dron a spus că apărarea a cerut eliberarea lui Tranga pentru că este nevinovat. 

"Procurorul a solicitat prelungirea termenului de arest, fără a prezenta, conform legii, vreo nouă dovadă a vinovăției clientului nostru. La baza acuzațiilor se află în continuare mărturiile lui Viorel Vărzari, despre care se presupune că a fost șantajat de Andrei Tranga. I-am comunicat judecătorului Serghei Papuh că la data de 8 aprilie (moment depunerii mărturiilor despre Tranga) Vărzari nu era nici proprietarul, nici administratorul companiei "Molinart" SRL", a spus avocatul.

Potrivit lui, Vărzari susține, de asemenea, că "există o oarecare legătură între Tranga și omul de afaceri de la Moscova Grigore Caramalac (care are un dosar penal în Moldova - "I.")".

După cum a informat anterior INFOTAG, Tranga a fost reținut pe 25 aprilie. El este acționarul majoritar al rețelei de restaurante Andy's Pizza și La plăcinte. Este vorba de zeci de restaurante în Moldova și în alte orașe (inclusiv în Transnistria), precum și la București și în alte orașe din România. Observatorii consideră că persoane apropiate autorităților exercită presiuni asupra lui Tranga pentru a-i prelua afacerea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău