Avocat: Acuzațiile aduse lui Vlad Plahotniuc nu vor putea fi dovedite niciodată

  • 29 Mai 2020 09:00
Avocat: Acuzațiile aduse lui Vlad Plahotniuc nu vor putea fi dovedite niciodată

Avocatul ui Vlad Plahotniuc a venit cu o reacție la acuzațiile aduse în adresa clientului său, fostu lider al Partidului Democrat, de către actorii politici din R. Moldova. Potrivit unui comunicat de presă transmis presei, aceste acuzații „sunt nefondate, nu se bazează pe fapte reale și nu vor putea fi dovedite niciodată pentru că nu au fost săvârșite în realitate”, scrie TVR MOLDOVA.

Potrivit avocatului, acuzațiile făcute la adresa lui Vladimir Plahotniuc „apar într-o perioadă preelectorală, în care cei, care se află acum la conducerea statului au scufundat societatea într-o criză adâncă și se confruntă cu situații, în care au nevoie să distragă atenția cetățenilor de la problemele reale și de la starea în care a ajuns Republica Moldova”. 

Mai mult, avocatul spune că dosarul în care este invocat numele lui Vladimir Plahotniuc este unul politic, realizat la comanda celor care se află acum la conducerea statului.

„Am putut observa cu toții mai multe acțiuni de antenpronunțare a actorilor politici, care au anunțat din timp, public, acțiunile, deciziile pe care urmau să le pună în aplicare unii procurori în cazul lui Vladimir Plahotniuc. Toate aceste acțiuni nu reprezintă altceva decât o tentativă evidentă de influențare a actului justiției prin declarații și amenințări publice, dar și prin presiuni directe asupra procurorilor, făcute de cei care se află acum la conducerea Republicii Moldova. Ne dorim ca orice proces al justiției din țara noastră să se desfășoare corect, imparțial și independent de orice tip de influență politică”, se mai spune în comunicat.

Sursa:TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău