Avioane de luptă americane F-15E Strike Eagle au fost desfășurate în România și Bulgaria

  • 02 Noiembrie 2021 15:00
Avioane de luptă americane F-15E Strike Eagle au fost desfășurate în România și Bulgaria

Avioanele americane F-15E Strike Eagle s-au întors, pe 1 noiembrie, după aproape două săptămâni, la bazele aeriene Borcea și Graf Ignatievo din România respectiv Bulgaria, transmit defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, aeronavele respective aparțin Escadrilei 336 de Luptă, Aripa 4 Luptă, Baza Aeriană Seymour Johnson, Carolina de Nord și au fost dislocate în sud-estul Europei pentru a doua fază a operației Castle Forge, potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa (USAFE).

Castle Forge este o operație multinațională, condusă de USAFE.

Principalele scopuri ale acesteia sunt exersarea dislocării rapide a forțelor în locații înaintate, creșterea angajamentului SUA față de apărarea colectivă în regiunea Mării Negre și  perfecționarea interoperabilității între aliați.

În plus, Castle Forge demonstrează capacitatea NATO de a răspunde la situații de criză, printr-o prezență flexibilă, capabilă să asigure menținerea securității și stabilității în regiune.

Aeronavele F-15E Strike Eagles au sosit inițial la baza aeriană Larissa, Grecia, pe 6 octombrie, pentru prima fază a operației Castle Forge, unde s-au antrenat alături de avioane F-16 Fighting Falcons ale Forțele Aeriene Elene.

În perioada 18-22 octombrie, operația s-a extins în Bulgaria și România, avioanele de luptă americane operând din bazele Graf Ignatievo și Borcea.

În paralel cu operația aeriană Castle Forge, Forțele Navale ale SUA din Europa desfășoară o altă operație în sud-estul Europei. În acest scop, au fost dislocate în Marea Neagră distrugătorul Porter din clasa Arleigh Burke și nava comandant a Flotei a șasea americane, USS Mount  Whitney.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău