Aviația israeliană bombardează obiective din Fâșia Gaza, după tiruri cu rachete din teritoriul palestinian

  • 02 Ianuarie 2022 09:25
Aviația israeliană bombardează obiective din Fâșia Gaza, după tiruri cu rachete din teritoriul palestinian

Armata israeliană a bombardat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică poziții ale organizației Hamas din sudul Fâșiei Gaza după ce dinspre enclava palestiniană au fost trase tiruri cu rachete către teritoriul israelian, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Armata israeliană a anunțat într-un scurt mesaj transmis presei că „efectuează lovituri împotriva unor ținte teroriste din Fâșia Gaza”, teritoriu palestinian aflat sub controlul mișcării islamiste armate Hamas.

„Avioane de luptă israeliene vizează un fief al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam (aripa armată a Hamas), aflat la vest de Khan Yunis” (oraș din sudul Fâșiei Gaza), au precizat pentru AFP surse palestiniene de securitate. Potrivit acelorași surse, au fost tiruri de artilerie și asupra unei baze de observare a mișcării islamiste din nordul enclavei.

Sâmbătă dimineață, două rachete lansate din Fâșia Gaza au căzut în Marea Mediterană, în largul coastelor metropolei israeliene Tel Aviv. Sirenele de alarmă nu au fost declanșate, iar sistemul de interceptare a rachetelor nu a fost activat, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

Israelul și Hamas, inamici declarați, au purtat un război de 11 zile în mai 2021, al patrulea de când mișcarea armată islamistă a preluat puterea în Gaza.

De la intrarea în vigoare a unui armistițiu fragil, cinci proiectile (rachete sau obuze) au fost lansate până în prezent din Fâșia Gaza în direcția teritoriului israelian, cel mai mic număr înregistrat în primele șase luni după un război între Israel și Hamas, potrivit raportului anual al armatei ,publicat la 29 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău