Avantajele comerțului online. Consumatorii economisesc timp și au o diversitate mai mare de produse

  • 13 Mai 2018 19:00
Avantajele comerțului online. Consumatorii economisesc timp și au o diversitate mai mare de produse

Angajații din comerțul online sunt de două ori mai productivi decât cei din magazinele tradiționale. Au și salariile mai mari. În plus, comerțul electronic este mai transparent, dezvoltă concurența și permite mai multe promoții, pentru că prezintă o gamă mult mai mare de produse potrivit unui studiu realizat de profesorii Academiei de Studii Economice din București.

Pentru consumatori este foarte important și că, atunci când își fac cumpărăturile online, câștigă timp liber, notează TVR Moldova.

Orlando Ciocănescu are de 8 ani un magazin online prin care vinde mai ales jucării. De un an a deschis și un mic magazin tradițional pentru a le da încredere celor obișnuiți să vadă produsele și să discute cu un vânzător în carne și oase.

În magazinele online lucrează mai mulți angajați cu studii superioare care se ocupă în special de partea tehnologică si de marketing. Fluxurile de lucru sunt eficientizate prin automatizare.

În România sunt acum peste 7.000 de magazine online, dar specialiștii estimează că numărul lor ar urma să se dubleze spre finalul anului. Cu toate acestea, România e în continuare pe ultimul loc în UE în ceea ce privește ponderea cumpărăturilor online raportată la numărul total al utilizatorilor de internet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău