Autostrada Ungheni - Chișinău - Odesa | Se cere identificarea unui instrument financiar disponibil pentru R.Moldova în parteneriat cu România în vederea realizării documentației tehnice

  • 08 Februarie 2020 20:39
Autostrada Ungheni - Chișinău - Odesa | Se cere identificarea unui instrument financiar disponibil pentru R.Moldova în parteneriat cu România în vederea realizării documentației tehnice

Autoritățile de la Chișinău discută despre posibilitatea construirii unei autostrăzi pe traseul Ungheni-Chișinău-Odesa.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu,  a avut o întrevedere cu reprezentanții Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP), cu care a vorbit despre oportunitatea construirii autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odesa. Proiect ar urma să comtinue efortul contribuabililor din România de a crea conectivitate sporită între două țări din Parteneriatul Estic: Republica Moldova și Ucraina prin coridorul European TEN-T cu infrastructură modernă, potrivit unui comunicat al ministerului.

Mihail Lupașcu a menționat că această autostradă va contribui la reducerea decalajului dintre regiuni facilitând creșterea investițiilor și a exporturilor.

Reprezentanții IDEP au menționat că, împreună cu grupul de lucru „Moldova Vrea Autostradă”, vor prezenta documentele necesare în atenția Guvernului Republicii Moldova pentru a crea un cadru de cooperare bazat pe beneficii transparente pentru atragerea finanțării nerambursabile destinate acestui proiect.

„Vă rugăm să identificați instrumentul financiar disponibil pentru Republica Moldova în parteneriat cu România, care ar putea fi utilizat pentru finanțarea documentației tehnice pentru întregul coridor Ungheni-Chișinău-Odesa. Realizarea documentației tehnice în parteneriat cu colegii din România, va garanta realizarea unui document congruent pentru toate 3 țări în procesul de planificare Moldova - România – Ucraina”, a menționat Calestru Iurie, Manager de programe, IDEP Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
15
Sat
16
Sun
17
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău