Autoritățile se apucă de transformarea digitală a R. Moldova. Va dura cam 7 sau poate chiar 10 ani

  • 09 Iulie 2021 17:54
Autoritățile se apucă de transformarea digitală a R. Moldova. Va dura cam 7 sau poate chiar 10 ani

Autoritățile împreună cu donatorii externi urmează să elaboreze o foaie de parcurs care să stabilească etapa pregătitoare necesară pentru dezvoltarea Agendei digitale a Moldovei pentru următorii 7-10 ani. O decizie în acest sens a fost luată după o reuniune cu participarea premierului interimar și reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova, scrie Bizlaw.

Chiar dacă planurile exacte încă nu sunt clare sau cel puțin nu au fost făcute publice, autoritățile afirmă cu dârzenie că ”transformarea digitală rămâne una dintre cele mai înalte priorități. Republica Moldova este o țară cu toate cele necesare pentru o transformare digitală rapidă și cu impact”, se menționează în comunicatul emis de Guvern, scrie sursa citată.

Agenda digitală a Moldovei 2020 a fost recent finalizată. Prin urmare, Executivul spune că este urgentă necesitatea unei viziuni de transformare digitală pentru a avansa în acest domeniu. Astfel, dialogul partenerilor este ”un loc important pentru discuții la nivel înalt și coordonare între Guvern și donatori în domeniul transformării digitale incluzive și durabile”, afirmă Executivul.

Discuțiile pe platforma lansată vor contribui la sincronizarea agendelor și eforturilor, identificarea domeniilor de intervenție și consolidarea capacităților în următoarele câteva luni pentru a pregăti elaborarea unei noi strategii pentru transformarea digitală a întregii societăți. În prezent, sunt în proces de pregătire Foaia de parcurs pentru economia digitală, agenda de transformare digitală a guvernanței și cadrul politic pentru digitalizarea în educație.

În context, Agenția de Guvernare Electronică spune că digitalizarea accelerată a întregii societăți va crea noi modele de afaceri și oportunități pentru progresul digital în diverse domenii, iar Guvernul urmează să identifice posibilități de dezvoltare a politicilor digitale și să coordoneze activitățile în vederea promovării inovației digitale la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău