Autoritățile ruse au oferit noi detalii privind catastrofa aviatică din regiunea Moscovei

  • 14 Februarie 2018 12:09
Autoritățile ruse au oferit noi detalii privind catastrofa aviatică din regiunea Moscovei

Salvatorii au găsit și au recuperat peste două mii de fragmente din epava avionului Аn-148, de la locul producerii catastrofei aviatice, soldată cu prăbușirea aparatului de zbor Аn-148 (Antonov), relatează Ministerul rus pentru Situații de Urgență, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI. 

Presa rusă a scris despre noi detalii privind accidentul aviatic în care și-au pierdut viața 71 de persoane. "Potrivit unor informații primite miercuri, 14 februarie, în zona unde s-a produs catastrofa în care a fost implicat aparatul de zbor An-148 au fost găsite și recuperate 2.007 fragmente ale epavei avionului prăbușit", au precizat surse din cadrul echipei operative a Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

Cercetările în cazul accidentului aviatic produs în raionul Ramensk, din regiunea Moscova, soldat cu prăbușirea avionului An-148, continuă, anunță autoritățile. La locul prăbușirii avionului rusesc a fost găsită cutia neagră. Potrivit Comisiei internaționale pentru aviație, MAK, specialiștii au reușit să copieze cu succes toate informațiile de pe cutia neagră a avionului An-148. 
"Avem înregistrările de la 16 zboruri, inclusiv ale celui în timpul căruia s-a produs catastrofa. Experții au demarat marți, 13 februarie, operațiunile de descifrare a înregistrărilor de pe cutia neagră, găsită la locul catastrofei", se preciza într-un comunicatul remis marți.

Reprezentantul Comisiei guvernamentale a Federației Ruse pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a prăbușit avionul rusesc de pasageri An-148 a confirmat corespondentului Agenției de presă RIA NOVOSTI că au început operațiunile de descifrare a înregistrărilor de pe cutia neagră gasită la locul catastrofei. 
Amintim că, la 11 februarie, un aparat de zbor An-148 s-a prăbușit în regiunea Moscova, după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo, din capitala rusă, acesta urma să ajungă la Orsk. La bordul avionului se aflau 65 de pasageri și șase membri ai echipajului, care nu au supraviețuit în urma tragediei aviatice.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău