Autoritățile din R. Moldova au deschis un dosar penal pe cazul răpirii unui minor de către structurile ilegale din regiunea transnistreană

  • 07 Februarie 2023 10:27
Autoritățile din R. Moldova au deschis un dosar penal pe cazul răpirii unui minor de către structurile ilegale din regiunea transnistreană

Autoritățile din Republica Moldova au deschis un dosar penal pe cazul răpirii unui minor de către structurile ilegale din regiunea transnistreană, a anunțat șeful Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), Alexandru Flenchea, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Este vorba de cazul sechestrării unui adolescent din Hagimus, răpit pe o stradă din Bender, ținut timp de câteva ore și agresat de milițienii care reprezintă regimul separatist de la Tiraspol.

Potrivit lui Alexandru Flenchea, acest caz nu reprezintă o amenințare de natură militară, ci o amenințare la adresa libertății și drepturilor cetățenilor. Partea din stânga Nistrului nu a dezvăluit motivul reținerii adolescentului.

Amintim că, la finele lunii trecute, un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de reprezentanții structurilor ilegale din regiunea transnistreană, la Tighina. Băiatul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport și a fost luat în plină stradă și urcat cu forța într-un automobil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău