Autoritatea australiană pentru medicamente revocă interdicția de a-i premia cu bere pe cei vaccinați, la presiunea premierului

  • 09 Iulie 2021 20:11
Autoritatea australiană pentru medicamente revocă interdicția de a-i premia cu bere pe cei vaccinați, la presiunea premierului

Autoritatea australiană pentru medicamente și-a adaptat vineri regulamentele pentru a permite premierea cu alcool a persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, după ce anterior a interzis această inițiativă lansată de un pub din Melbourne, provocând intervenția premierului, transmite Reuters, scrie AGERPRES.

Anterior, în cursul zilei de vineri, premierul australian Scott Morrison a apreciat în mod public inițiativa localului Prince Alfred Hotel din Melbourne de a oferi alcool din partea casei clienților care au fost vaccinați împotriva COVID-19, considerând că este o inițiativă "luată cu inima bună" și că este în interesul național al Australiei.

Premierul a descris, într-o intervenție televizată, interzicerea acestei inițiative de către Administrația pentru Medicamente Terapeutice (Therapeutic Drugs Administration - TGA) drept "prea severă". TGA nu a acceptat astfel de inițiative de premiere pentru că regulamentele acestei autorități interzic folosirea alcoolului sau a tutunului ca stimulente pentru primirea unor medicamente.

"Acesta este un program de vaccinare de interes național. Vom face unele schimbări pentru a ne asigura că astfel de inițiative izvorâte din cele mai bune intenții vor putea fi luate de oameni după propria lor voință", a susținut premierul australian care a adăugat că ministrul sănătății, Greg Hunt, va discuta cu reprezentanții TGA și le va solicita să revină asupra interdicției.

Într-o declarație făcută pentru Reuters ulterior, în cursul zilei de vineri, TGA a anunțat că și-a modificat regulamentele pentru a permite premierea cu alcool a celor vaccinați împotriva COVID-19, în scopul încurajării campaniei de vaccinare.

Până în prezent, aproximativ 9% din populația Australiei este vaccinată cu ambele doze.

În SUA, berea, biletele de loterie și țigările cu marijuana au fost folosite drept stimulente pentru vaccinare, mai notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău